26. 6. 2024

ODM 2024 – České Budějovice

(24.-26.6.20204) V letošním roce se uskutečnila letní olympiáda dětí a mládeže v Českých Budějovicích a Liberecký kraj zde zastupovala kompletní sestava badmintonistů TJ Slovan Vesec! O čtveřici Kryštof Sůva, Jakub Šolc, Kristýna Holubová a Sofia Kerplová se po celou dobu starali trenéři výpravy Radek Holata a Martina Kerplová. Badmintonový turnaj byl určen pro kategorii U16, tedy pro ročníky 2009 a mladší.

Ve smíšené čtyřhře nastoupili společně Kryštof s Kristýnou a Jakub se Sofií, přičemž jen druhý pár dokázal postoupit do druhého kola. Dvouhry chlapců i dívek se odehrály ve skupinách a jelikož postupovali vždy hráči na prvních dvou místech, měl tak každý možnost napravit případný nezdar. Kuba měl velice těžkou skupinu, ve které ukázal, že dokáže potrápit i favorizované soupeře, nicméně na větší úspěch si bude muset počkat do příštího ročníku ODM. Sofia musela bohužel po zápasech smíšené čtyřhry ulehnout s teplotou a vrátila se až do soutěže deblů. Kryštof i Týna dokázali ve svých skupinách vyhrát klíčové zápasy a díky tomu postoupili ze druhých míst do osmifinále! Ve vyřazovací části už byla tentokrát kvalita na straně soupeře a výsledkem tedy bylo dělené 9.-16. místo.

Čtyřhry se opět odehrály pouze vyřazovacím způsobem a jelikož na oba naše páry čekali nasazení protihráči, skončila snaha libereckých zástupců již v úvodním kole..

ODM samozřejmě není jen o výsledcích, ale o celém programu a atmosféře, což si všichni určitě užili 😇

Výsledky badmintonového turnaje najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!